Poze Manichiura Simpla Clasica Color Rosu Cu Abtibilduri Stelute Argintii
duminică, 6 noiembrie 2011
duminică, 11 septembrie 2011
Manichiura cu parafina
Ai mainile uscate chiar si dupa ce ai incercat lotiune dupa lotiune fara niciun rezultat? Atunci ar trebui sa incerci manichiura cu parafina. Este speciala pentru ingrjirea mainilor tale.
Ce iti trebuie?
- cateva pachete de parafina
- lotiune consistenta
- un bol de sticla
- un cuptor cu microunde
Pasi
Incalzeste parafina in castronul de sticla, in microunde, in intervale de cate 10 minute, amestecand intre ele pana cand aceasta este complet lichida.
In timp ce astepti ca parafina sa se raceasca, aplica un strat gros de lotiune pe maini. Pune cat de multa poti, pentru ca parafina o va absorbi pe toata.
Odata ce parafina este calduta, introdu-ti degetele, pe rand in ea. (Atentie! Parafina lichida este extrem de fierbinte si poate cauza arsuri). Asteapta 5 secunde, apoi introdu-le din nou. Tot pe rand. Fa acest lucru pana cand vei avea o acoperire completa.
Acum, asteapta pana se usuca. Daca trebuie sa ajungi undeva, mai bine nu te apuca de manichiura cu parafina, pentru ca ar trebui sa astepti cel putin 30 de minute. Asa ca, aseaza-te comod si uita-te la televizor.
Dupa 30 de minute, trage cosul de gunoi langa tine si cojeste parafina de pe maini. Cand ai indepartat-o pe toata, aplica din nou un strat gros de lotiune si maseaza. Acopera-ti mainile cu manusi.
TRATAREA MAINILOR CU PARAFINA
In anotimpul rece, dar nu numai se poate opta pentru manichiura cu parafina, fiind un tratament foarte bun pentru mainile uscate si refacerea epidermei. Baia de parafina se poate realiza in saloanele de manichiura. Cauzele deshidratarii sunt numeroase, de la frig pana la folosirea unui sapun foarte dur care nu face altceva decat sa-ti usuce mainile.
Procedura este foarte simpla:
1. EXFOLIEREA- se face cu un scrub pana ce cristalele de zahar se topesc, el avand ca efect eliminarea celulelor moarte de pe piele.
2. HIDRATAREA- se aplica o crema hidratanta urmata de un masaj.
3.BAIA DE PARAFINA- avand ca efect refacerea tesutului si o hidratare in profunzime.
In urma acestui tratament pielea devine mult mai elastica, hidratata si catifelata.
Pentru cele mai bune rezultate, baia cu parafina trebuie facuta cel putin o data pe saptamana.
DO IT YOURSELF: Exfolirea se poate face si acasa, tot ceea ce iti trebuie este ulei de masline si zahar :). Se ung mainile cu ulei de masline, iar apoi se maseaza cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se aplica o crema hidratanta si uite asa, intr-un timp foarte scurt si fara prea multa bataie de cap ati obtinut o piele vizibil mai sanatoasa.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte Este unul din cele mai placute tipuri de manichiura, care ingrijeste unghii si pielea mainilor, insa este si costisitoare. In conditii de casa se poate utiliza ca ingridiente smantana sau unt fierbinte. In unele saloane acest tip se mai numeste SPA manichiura, insa nu este chiar corect. Acest manichiur pe baza de o cantitate mai mare de ulei cald sau cremos este mult mai nutrific decat cel SPA. Efectul unic, regenerant si hidratant al manichiurei calde poate fi comparat cu cel al parafinoterapiei, dar diferenta este ca acest tip de manichiura nu are interdictii. Acest fapt este binecunoscut de oameni care au microtraumatisme, crapaturi nu se poate de folosit bai de parafina, dar cele calde cremoase sau uleioase chiar se recomanda. Daca aveti piele uscata si unghii"muscate si roase" pe post de procedura medicala si tratament al unghiilor se poate folosi acest tip de manichiura la cald. Este aproximativ aceasi procedura a manichiurii umede, cu exceptii ca in loc de apa se foloseste lotiune speciala in care intra complexe vitaminoase pentru crestere si tratament al unghiilor deteriorate, preparate pentru inmuierea pielii cuticulei, lanonina, ulei de cocos, ulei de jojoba si ulei de masline, vitamine A si E si alte substante. Acest tip de manichiura sa recomanda de facut o data pe saptamana. Un lucru important este disponibilitatea incalzitorului electric pentru lotiuni. De obicei incalzirea lotiunii dureaza 10-15min. Mai este necesar sa aveti mai multe farfurioare de plastic in care sa puneti lotiune. 1. Se spala mainele, se curata de ramasitele ojei vechi cu un dizolvant fara acetona. 2. Se pileaza unghii pentru o forma dorita, se pileaza suprafata unghiei pe una din maini(stanga) 3.Se lasa unghiile in lotiune si se lucreaza cu mana dreapta. 4.se scoate mana stanga din lotiune si se pune in lotiune mana dreapta 5. Lotiune de pe degete se maseaza pe toata mana pana la cot. Daca nu ajunge lotiune se adauga cu ajutorul unei palete de plastic 6. Se maseaza integral portiunea 7. Se impinge si se ridica cuticulacu ajutorul betisorului de bambus sau de lemn de portocale, in cel mai rau caz se poate folosi lopatica metalica 8. Se prelucreaza si sa inlatura cuticula 9. Aceeasi procedura se repeta pentru cealalta mana. 10. Se sterg lamasitele lotiunii de pe maini si se sterge cu un prosopel sau servetel inmuiat in apa rece - aceasta ajuta pentru o circulatie mai buna si inchide porii pielii 11. Cu ajutorul unui tampon cosmetic, inmuiat intr-o solutie degresanta si pentru uscare, se recomanda de inlaturat resturile de umiditate si lotiune. 12. Daca este necesar unghii se acopera cu un strat de oja si se fixeaza cu spray fixativ pentru unghii. |
Tipuri de Manichiura French
Tendintele in manichiura sunt trecatoare insa un singur stil a reusit sa reziste, fiind in continuare popular: manichiura frantuzeasca.
Prima data a aparut in secolul 18 la Paris si a devenit popular in 1920 – 1930. Scopul era de a recreea imaginea unghiilor naturale, unghiile fiind pictate cu roz si tips alb.
In ultimii ani, manichiura frantuzeasca s-a reinventat iar, in loc de unghii roz cu traditionalul tips alb, au aparut nenumarate stiluri de manichiura frantuzeasca.
In continuare poti vedea principalele tipuri de manichiura frantuzeasca.
TIPURI DE MANICHIURA FRANTUZEASCA
Manichiura frantuzeasca CLASICA
Manichiura frantuzeasca clasica este cunoscuta de toate femeile si aleasa pentru ca este versatil, potrivit pentru un look de zi sau de seara, creeaza un look rafinat, elegant si ingrijit.
Manichiura frantuzeasca CLASICA COLORATA
Una dintre tendintele actuale de manichiura frantuzeasca este manichiura frantuzeasca in care varful unghiei este colorat. In acest caz, patul unghiei poate ramane roz, dar tips-urile nu mai sunt albe. Cea mai populara alternativa este cea a tipsurilor roz, dar si verde, negru sau mov, din moment de fac parte din culorile in trendinte.
Manichiura frantuzeasca MULTICOLORA
In acest caz, tips-ul unghiei nu este in niciun caz alb. Uneori este chiar un mixt de trei culori: o culoare patul unghiei, o culoare tips-ul iar a treia culoare face trecerea intre cele doua culori.
Manichiura frantuzeasca SEMILUNA
A fost popular in anii 1930, fiind adoptate de starletele acelor vremuri in special de Joan Blondell. Christian Dior a prezentat-o in show-urile sale, fiind mai apoi adoptata de Dita Von Teese, in nuante clasice de rosu aprins si piersica. Poarta si denumirea de manichiura french inversata, partea de sus a unghiei fiind pictata in alb, sub forma de semiluna.
Manichiura frantuzeasca cu SCLIPICI sau APLICATII diverse
Aplicatiile sunt “in”. Poti opta pentru o manichiura frantuzeasca cu sclipici sau diverse aplicatii.
Manichiura frantuzeasca 3D
Dupa ce ai incercat diferite stiluri poate te-ai plictisit de modele commune. Solutia sunt aplicatiile 3D, populare in special in Asia. In fotografiile alaturata poti vedea ca o imbinare perfecta a stilului French cu aplicaltiile 3D.
SFAT
Prea mult alb pe varful unghiei taie din lungimea patului unghiei iar degetele vor avea un aspect inestetic, nenatural.
Alege o forma care complementeaza forma lunulei. In poza alaturata o forma usor rotunjita complementeaza perfect forma naturala a lunulei.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)