duminică, 4 septembrie 2011

Istoria unghiilor false! Gel & Acryl


Curiozitatea m-a determinat sa ma documentez despre istoria unghiilor false…cred ca voi nu odata va puneti intrebarea cine a inventat sau cand s-au inventat unghiile false, asa ca indraznesc sa va aduc la cunostinta cateva informatii despre aparitia unghiilor false.
Unghii false
Dupa cercetarile mele am aflat ca unghiile false au aparut in anii 1954, in Statele Unite ale Americii.
Inventatorul este un medic stomatolog cu numele Fred Slack.

In timp ce lucra la o dantura, i s-a rupt o unghie si a incercat sa-si construiasca una noua din acryl (material folosit in stomatologie), din cauza ca durerea disparuse si unghia parea foarte naturala el a continuat cercetarile .
Tot in Statele Unite ale Americii a fost inventat gelul pentru unghii false, aplicarea lui fiind dovedita a fii mai simpla pentru casnice.
De atunci saloanele au inceput sa foloseasca mai mult gelul pentru ca nu are miros, spre deosebire de acryl…insa acryl-ul este preferat si el datorita proprietatii sale de a masca anumite defecte ale unghiei oferindu-i un aspect natural.
Pentru client nu exista nici o deosebire dar diferenta dintre aceste doua materiale consta in aplicarea lor.

Specialistii recomanda acryl-ul pentru femei care sunt mai agitate, obisnuite sa poarte unghii lungi,cu un design bogat iar gelul pentru femei care prefera unghiile mai scurte si frech-ul.
Va intrebati care distruge mai mult unghia? Specialistii spun ca nici unul dintre ele.
Unghia se poate deteriora doar din cauza pilei, responsabila de lucrul acesta fiind persoana care face manichiura.Unghiile au de suferit daca foloseste o pila dura sau sau lucreaza incorect.
Sunt cazuri cand pot aparea alergii din cauza gelului sau al acryl-ului…motivul: materiale neprofesionale de o calitate proasta.
Produsele de calitate trebuie sa contina UV filtru(pentru ca unghiile sa nu se ingalbeneasca).

O problema ce am auzit-o de multe ori de la fiecare purtatoare de unghii false este la cat timp se face intretinerea lor.
Specialistii spun ca cel mai bine este ca intretinerea sa se faca dupa 20 de  zile de la prima aplicare.
Pentru unghiile de format scurt este recomandat ca intretinerea sa se faca la doua saptamani.

Unghiile false le poti gasi in mai multe formate: patrat si oval clasic, paip, stilet(ascutite).
Unghiile stilet (ascutite) au aparut in Ucraina unde se poarta cel mai mult…in tarile europene se poarta mai mult formatele clasice (patrat, oval).

Nu stiu de ce nu indraznim sa purtam unghiile stilet(ascutite) pentru ca sunt de foarte mare efect. Multe femei nu indraznesc din cauza lungimii sau ca par prea extravagante, insa sunt mai comode. Incearca si tu si vei vedea diferenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu