duminică, 11 septembrie 2011

Poze Manichiura Simpla Clasica Color



Manichiura cu parafina



Ai mainile uscate chiar si dupa ce ai incercat lotiune dupa lotiune fara niciun rezultat? Atunci ar trebui sa incerci manichiura cu parafina. Este speciala pentru ingrjirea mainilor tale.

Ce iti trebuie?

  • cateva pachete de parafina
  • lotiune consistenta
  • un bol de sticla
  • un cuptor cu microunde

Pasi

Incalzeste parafina in castronul de sticla, in microunde, in intervale de cate 10 minute, amestecand intre ele pana cand aceasta este complet lichida.
In timp ce astepti ca parafina sa se raceasca, aplica un strat gros de lotiune pe maini. Pune cat de multa poti, pentru ca parafina o va absorbi pe toata.
Odata ce parafina este calduta, introdu-ti degetele, pe rand in ea. (Atentie! Parafina lichida este extrem de fierbinte si poate cauza arsuri). Asteapta 5 secunde, apoi introdu-le din nou. Tot pe rand. Fa acest lucru pana cand vei avea o acoperire completa.
Acum, asteapta pana se usuca. Daca trebuie sa ajungi undeva, mai bine nu te apuca de manichiura cu parafina, pentru ca ar trebui sa astepti cel putin 30 de minute. Asa ca, aseaza-te comod si uita-te la televizor.
Dupa 30 de minute, trage cosul de gunoi langa tine si cojeste parafina de pe maini. Cand ai indepartat-o pe toata, aplica din nou un strat gros de lotiune si maseaza. Acopera-ti mainile cu manusi.

TRATAREA MAINILOR CU PARAFINA

   In anotimpul rece, dar nu numai se poate opta pentru manichiura cu parafina, fiind un tratament foarte bun pentru mainile uscate si refacerea epidermei. Baia de parafina se poate realiza in saloanele de manichiura. Cauzele deshidratarii sunt numeroase, de la frig pana la folosirea unui sapun foarte dur care nu face altceva decat sa-ti usuce mainile. 
   Procedura este foarte simpla: 
   1. EXFOLIEREA- se face cu un scrub pana ce cristalele de zahar se topesc, el avand ca efect eliminarea celulelor moarte de pe piele. 
   2. HIDRATAREA- se aplica o crema hidratanta urmata de un masaj.
   3.BAIA DE PARAFINA- avand ca efect refacerea tesutului si o hidratare in profunzime.
   In urma acestui tratament pielea devine mult mai elastica, hidratata si catifelata.
   Pentru cele mai bune rezultate, baia cu parafina trebuie facuta cel putin o data pe saptamana. 

   DO IT YOURSELF: Exfolirea se poate face si acasa, tot ceea ce iti trebuie este ulei de masline si zahar :). Se ung mainile cu ulei de masline, iar apoi se maseaza cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se aplica o crema hidratanta si uite asa, intr-un timp foarte scurt si fara prea multa bataie de cap ati obtinut o piele vizibil mai sanatoasa.

Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte


Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

Este unul din cele mai placute tipuri de manichiura, care ingrijeste unghii si pielea mainilor, insa este si costisitoare. In conditii de casa se poate utiliza ca ingridiente smantana sau unt fierbinte. In unele saloane acest tip se mai numeste SPA manichiura, insa nu este chiar corect. Acest manichiur pe baza de o cantitate mai mare de ulei cald sau cremos este mult mai nutrific decat cel SPA.
Efectul unic, regenerant si hidratant al manichiurei calde poate fi comparat cu cel al parafinoterapiei, dar diferenta este ca acest tip de manichiura nu are interdictii. Acest fapt este binecunoscut de oameni care au microtraumatisme, crapaturi nu se poate de folosit bai de parafina, dar cele calde cremoase sau uleioase chiar se recomanda.
Daca aveti piele uscata si unghii"muscate si roase" pe post de procedura medicala si tratament al unghiilor se poate folosi acest tip de manichiura la cald. Este aproximativ aceasi procedura a manichiurii umede, cu exceptii ca in loc de apa se foloseste lotiune speciala in care intra complexe vitaminoase pentru crestere si tratament al unghiilor deteriorate, preparate pentru inmuierea pielii cuticulei, lanonina, ulei de cocos, ulei de jojoba si ulei de masline, vitamine A si E si alte substante. Acest tip de manichiura sa recomanda de facut o data pe saptamana. Un lucru important este disponibilitatea incalzitorului electric pentru lotiuni. De obicei incalzirea lotiunii dureaza 10-15min. Mai este necesar sa aveti mai multe farfurioare de plastic in care sa puneti lotiune.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

1. Se spala mainele, se curata de ramasitele ojei vechi cu un dizolvant fara acetona.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

2. Se pileaza unghii pentru o forma dorita, se pileaza suprafata unghiei pe una din maini(stanga)
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

3.Se lasa unghiile in lotiune si se lucreaza cu mana dreapta.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

4.se scoate mana stanga din lotiune si se pune in lotiune mana dreapta
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

5. Lotiune de pe degete se maseaza pe toata mana pana la cot. Daca nu ajunge lotiune se adauga cu ajutorul unei palete de plastic
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

6. Se maseaza integral portiunea
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

7. Se impinge si se ridica cuticulacu ajutorul betisorului de bambus sau de lemn de portocale, in cel mai rau caz se poate folosi lopatica metalica
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

8. Se prelucreaza si sa inlatura cuticula
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

9. Aceeasi procedura se repeta pentru cealalta mana.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

10. Se sterg lamasitele lotiunii de pe maini si se sterge cu un prosopel sau servetel inmuiat in apa rece - aceasta ajuta pentru o circulatie mai buna si inchide porii pielii
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

11. Cu ajutorul unui tampon cosmetic, inmuiat intr-o solutie degresanta si pentru uscare, se recomanda de inlaturat resturile de umiditate si lotiune.
Cum se face manichiura la cald sau cu ulei fierbinte

12. Daca este necesar unghii se acopera cu un strat de oja si se fixeaza cu spray fixativ pentru unghii.

Tipuri de Manichiura French


Tendintele in manichiura sunt trecatoare insa un singur stil a reusit sa reziste, fiind in continuare popular: manichiura frantuzeasca.
Prima data a aparut in secolul 18 la Paris si a devenit popular in 1920 – 1930. Scopul era de a recreea imaginea unghiilor naturale, unghiile fiind pictate cu roz si tips alb.
In ultimii ani, manichiura frantuzeasca s-a reinventat iar, in loc de unghii roz cu traditionalul tips alb, au aparut nenumarate stiluri de manichiura frantuzeasca.
In continuare poti vedea principalele tipuri de manichiura frantuzeasca.

TIPURI DE MANICHIURA FRANTUZEASCA
Manichiura frantuzeasca CLASICA
Manichiura frantuzeasca clasica este cunoscuta de toate femeile si aleasa pentru ca este versatil, potrivit pentru un look de zi sau de seara, creeaza un look rafinat, elegant si ingrijit.
003  015
Manichiura frantuzeasca CLASICA COLORATA
Una dintre tendintele actuale de manichiura frantuzeasca este manichiura frantuzeasca in care varful unghiei este colorat. In acest caz, patul unghiei poate ramane roz, dar tips-urile nu mai sunt albe. Cea mai populara alternativa este cea a tipsurilor roz, dar si verde, negru sau mov, din moment de fac parte din culorile in trendinte.
045  056
Manichiura frantuzeasca MULTICOLORA
In acest caz, tips-ul unghiei nu este in niciun caz alb. Uneori este chiar un mixt de trei culori: o culoare patul unghiei, o culoare tips-ul iar a treia culoare face trecerea intre cele doua culori.
105  nails_001
Manichiura frantuzeasca SEMILUNA
A fost popular in anii 1930, fiind adoptate de starletele acelor vremuri in special de Joan Blondell. Christian Dior a prezentat-o in show-urile sale, fiind mai apoi adoptata de Dita Von Teese, in nuante clasice de rosu aprins si piersica. Poarta si denumirea de manichiura french inversata, partea de sus a unghiei fiind pictata in alb, sub forma de semiluna.
068 dita  101
Manichiura frantuzeasca cu SCLIPICI sau APLICATII diverse
Aplicatiile sunt “in”. Poti opta pentru o manichiura frantuzeasca cu sclipici sau diverse aplicatii.
074  024
Manichiura frantuzeasca 3D
Dupa ce ai incercat diferite stiluri poate te-ai plictisit de modele commune. Solutia sunt aplicatiile 3D, populare in special in Asia. In fotografiile alaturata poti vedea ca o imbinare perfecta a stilului French cu aplicaltiile 3D.
017   046
SFAT
Prea mult alb pe varful unghiei taie din lungimea patului unghiei iar degetele vor avea un aspect inestetic, nenatural.
Frenchpreamult tips
Alege o forma care complementeaza forma lunulei. In poza alaturata o forma usor rotunjita complementeaza perfect forma naturala a lunulei.
018

Manichiura frantuzeasca

Manichiura frantuzeasca inspira rafinament, simplitate si bun gust. Specialistii in moda afirma ca aceasta nu se va demoda niciodata. Se poate asorta cu usurinta la orice tinuta si poate fi realizata de orice femeie. Avand in vedere aceste aspecte, ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci singura manichiura french.



De ce ai nevoie?
Pentru a realiza o astfel de manichiura ai nevoie de urmatoarele ustensile:
- O pila
- Ulei pentru cuticule (sau ulei de masline)
- Betisoare de portocal (pentru impins cuticulele)
- Un lac de unghii pentru baza
- Un lac de unghii intr-o culoare cat mai naturala (tonurile de bej sau roz sunt cele mai indicate)
- Un lac de unghii alb
- Un luciu de unghii
- Dizolvant de unghii (fara acetona)
- O crema pentru maini si unghii.
In primul rand, atunci cand te hotarasti sa iti faci manichiura, acorda-ti timpul necesar. Altfel, vei face totul in graba, vei fi nevoita sa sari peste pasi importanti, iar rezultatul final nu va fi cel dorit.
1Foloseste dizolvantul pentru a indeparta de pe unghii orice urma de lac, oja sau alte resturi
Ai grija ca dizolvantul sa nu contina acetona pentru ca aceasta usuca unghiile si le da un aspect urat. Este indicat ca solutia de curatat sa contina aloe vera sau vitamina E pentru a le proteja si hidrata in profunzime.
2Aplica uleiul de cuticule pe fiecare unghie si apoi maseaza-le usor
Acesta are rolul de a inmuia cuticulele si de a usura indepartarea sau impingerea lor. In cazul in care nu ai la indemana un astfel de produs, poti folosi cu incredere uleiul de masline – acesta are acelasi efect.
3Pileste unghiile si da-le forma dorita
Este foarte important sa retii faptul ca unghiile trebuie pilite intr-o singura directie pentru a evita exfolierea lor. La final, pileste perpendicular cu lungimea unghiei pentru a indeparta eventualele urme ramase.
4Indeparteaza-ti cuticulele cu ajutorul betisoarelor de portocal
Acestea pot fi gasite in magazinele specializate sau in saloane, dupa ce ai tinut mainile intr-un bol cu apa calduta si mai apoi le-ai dat cu crema.  Evita sa tai cuticulele pentru ca acestea au rolul de a proteja unghia. Impingerea lor este mult mai benefica si te fereste de diverse taieturi, zgarieturi sau, mai rau de atat, de infectii.
5Spala-te cu apa calda
Dupa ce ai indepartat cuticulele, spala-te pe maini cu apa calda si eventual curata unghiile cu o perie moale. Dupa ce te-ai uscat, sterge unghiile cu putin dizolvant pentru a indeparta urmele de ulei de cuticule sau crema de maini.
6Stratul de baza
Aplica un strat de lac de unghii ca baza. Acesta are rolul de a impiedica oja sa pigmenteze culoarea naturala a unghiei  si sa o fereasca pe aceasta de  ingalbenire.
7Aplicarea ojei albe
Aplica oja alba pe varful unghiei, dar numai dupa ce te-ai asigurat ca lacul de baza s-a uscat. Daca iti tremura mana si nu poti trasa o linie precisa, foloseste-te de benzile adezive speciale pentru manichiura french. Acestea se gasesc in comert si costa in jur de 5 ron setul.
8Aplicarea finala a ojei
Dpa ce ai aplicat culoarea alb pe varfurile unghiilor, este timpul sa aplici oja in nuante de crem, bej sau roz.  Dupa ce aceasta s-a uscat, aplica luciul de unghii. Acesta are rolul de a conferi un luciu aparte unghiei dar si de a mari durata de viata a manichiurii tale.
Tips:
Daca te-ai murdarit de oja, te poti sterge cu multa atentie cu ajutorul unui betisor igienic inmuiat in putin dizolvant de unghii.

Tipuri de manichiura


Manichiura simpla

- Este cea mai comuna manichiura, pasii sai fiind descrisi anterior

manichiura frenchManichiura frantuzeasca - French Manicure

- Acest tip de manichiura este foarte cautata si in ultimul timp a devenit o emblema a simplitatii si elegantei. Se remarca prin culoarea alba a partii libere a unghiei. Daca aceasta portiune este lata, degetele pot capata un aspect butucanos.
Procedura: se aplica un strat de lac transparent pe intreaga unghie, poi se aplica benzile speciale de delimitare a partii libere; se aplica lac opac de culoare alba pe varful unghiei; optional, dupa uscare se mai aplica un strat de lac transparent.

Manichiura la cald

- Este procedura cea mai utilizata si recomandata, cu ajutorul careia se evita taierea cuticuleleor. Mainile se lasa la inmuiat 10 minute in apa cu lotiune hidratanta, apoi urmeaza un masaj si impingerea cuticulelor cu un betigas inmuiat intr-un gel special pentru cuticule. La final se aplica un lac protector cu vitamine.

Manichiura la rece

- Procedura mai rapida, care insa implica taierea cuticulelor (dupa inmuiere prealabila) . Nu se recomanda deoarece taierea cuticulelor duce in timp la intarirea si cresterea excesiva a acestora.

Manichiura Freshen-up

- O varianta de manichiura rapida, ce ofera un aspect natural. Dupa tratamentul cu ulei, cuticulele sunt impinse si nu taiate.

Manichiura cu parafina

- Implica masarea mainii si a incheieturii cu ceara calda, pentru inmuiere si hidratare. De obicei parafina contine diverse ingrediente: aloe vera, musetel, ulei din arbore de ceai, etc. Se afunda mana de mai multe ori in ceara, pentru a se forma un strat gros, apoi se infasoara in folie de aluminiu sau plastic si se acopera cu un prosop, pentru a se mentine caldura.

Manichiura cu ulei fierbinte

- O metoda excelenta de a hidrata mainile uscate. Se maseaza mainile si unghiile cu ulei cald, se lasa sa actioneze apoi se indeparteaza cuticulele.

Manichiura SPA

- Acest tip de manichiura include cativa pasi suplimentari, cum ar fi aplicarea unei masti hidratante, exfolierea mainilor sau o frectie cu sare aromatica. Se pot folosi o gama larga de uleiuri aromatice, creme, lotiuni si tratamente, atat timp cat se obtine relaxarea profunda si o stare de bine.

Manichiura organica / minerala

- Pentru fiecare pas al manichiurii - exfoliere, masaj si hidratare - se folosesc produse naturale, organice - uleiuri din plante, lapte, etc. Pentru exfoliere se pot utiliza urmatoarele amestecuri: 1 lingura de sare de mare, ulei din plante si cateva picaturi de ulei esential de levantica, sau 1 lingura de zahar organic, ulei din plante si cateva picaturi de ulei esential de portocal dulce, sau 1 lingura de cafea macinata, ulei din plante si cateva picaturi de ulei esential de menta. Manichiura organica nu implica aplicarea unui lac de unghii, deoarece nu este un produs organic.

Unghii artificiale

Unghiile artificiale sau false nu sunt un inlocuitor al unghiilor naturale, ci mai degraba o extensie a acestora. Exista doua tipuri principale de unghii artificiale: varfuri (tips) siforme (forms) . Primele sunt constituite din plastic foarte usor si se lipesc pe unghie, dupa care se aplica un gel acrilic. Formele se potrivesc pe unghie, apoi se modeleaza o unghie artificiala din substanta acrilica, dupa care se indeparteaza forma.

unghii acril french permanentUnghii acrilice

Acestea sunt cele mai populare si totodata cele mai rezistente unghii artificiale. Sunt constituite dintr-un amestec de polimer pudra si un lichid monomer, aplicat pe unghie cu ajutorul unui mic penson special. Amestecul este modelat pe suprafata unghiei naturale si se intareste din primele 30 - 40 de secunde, procesul incheindu-se dupa cel putin o ora. Daca nu este aplicata corespunzator, unghia acrilica poate parea artificiala. Unghiile acrilice care arata ca o manichiura frantuzeasca - baza unghiei este transparenta sau rozie, iar varful este alb mat - mai sunt numite Permanent French, acestea aflandu-se in topul preferintelor.

Unghiile acrilice trebuiesc pilite la fiecare 2 - 3 saptamani, in functie de ritmul de crestere al unghiei naturale. Aceste unghii sunt mai durabile decat cele naturale, iar lacul de unghii dureaza mai mult pe aceste unghii. Sunt disponibile intr-o varietate de culori si se pot crea efecte speciale prin modelare.

unghii artificiale gel ultravioleteUnghii artificiale din gel

Acest gel este de fapt o rasina polimerica ce se intareste daca este expusa la razele ultraviolete. In functie de producator, gelurile variaza in privinta proprietatilor si a pretului, insa toate ofera un aspect foarte natural: unghie subtire, flexibila, neporoasa si rezistenta.

Unghiile artificiale din gel necesita o pilire la intervale de timp mai mari decat unghiile acrilice, insa pot fi indepartate doar de catre profesionist. Atat unghiile acrilice, cat si cele din gel, pot fi prelungite, insa spre deosebire de primele, cele din gel sunt inodore, au un aspect mai natural si pot fi purtate fara lac de unghii colorat.


Aplicatii din matase, bumbac si fibre de sticla

Prin aceasta metoda se taie bucati de matase, bumbac sau fibre de sticla in forma dorita, apoi se lipesc pe unghia naturala. Astfel unghia este fortificata. Aceste aplicatii sunt utilizate cel mai des pentru a intari varful unghiei. Invelisul din matase ofera cel mai natural si neted aspect, insa este si cel mai putin rezistent dintre cele trei. Fibra de sticla ofera aspectul natural al matasii si rezistenta bumbacului, fiind cele mai populare aplicatii. Bumbacul este cel mai rezistent, insa are un aspect grosolan si o culoare alba opaca.

Pentru intretinere este nevoie de o programare la fiecare saptamana. Indepartarea invelisurilor se face foarte simplu, cu acetona si alte substante de indepartare a lacului de unghii.

unghii artificialeAvantajele si dezavantajele unghiilor artificiale

Unghiile artificiale pot camufla foarte bine unghiile naturale care sunt rupte, casante sau prea scurte, insa riscurile implicate de aceste procedee sunt reactii alergice, inrosire si umflare. Unghia artificiala se poate separa de cea naturala, care poate fi vatamata permanent. De obicei unghia naturala se vindeca, insa poate dura si cateva luni. Daca nu sunt intretinute corespunzator, pot aparea micoze.

Pedichiura SPA

 Pedichiura spa:
Durata 55-65 minute, cuprinde inmuiere in apa cu saruri marine si uleiuri aromatice, ingrijirea talpii piciorului, pilirea unghiei, ingrijirea cuticulei, peeling cu enzyme de fructe, masca hidratanta si detoxifianta 10 min, masajul piciorului, emolierea cuticulei, degresarea unghiei, aplicarea bazei protectoare, a lacului colorat, a topului protector si la final solutia pentru uscare rapida.
Tratamente pentu diferitele probleme ale unghiei.


Tipuri de pedichiura


Tipuri de pedichiura

Pedichiura frantuzeasca (French Pedicure) - Este vorba despre procedurile obisnuite din timpul pedichiurii, insa pe varful liber al unghiei se aplica lac de culoare alba mata. Pentru restul unghiei se utilizeaza un lac transparent, eventual de culoare rozie. 

Pedichiura SPA - Pe langa procedurile obisnuite, pedichiura SPA include o serie de tratamente si masti relaxante si hidratante. 

Pedichiura Freshen-up sau Mini pedichiura - Acest tip de pedichiura se concentreaza in special pe unghii, fara a include masaj sau ingrijirea pielii. Este o pedichiura simpla, pentru picioare ingrijite, sau o metoda rapida de a arata bine in sandale.

Pedichiura cu parafina - Picioarele sunt acoperite cu mai multe straturi de parafina, pentru a fi hidratate. Tratamentul clasic presupune inmuierea repetata a pcioarelor in ceara calda, iar tratamentul modern implica introducerea picioarelor in "cizme" speciale, umplute cu parafina. Dupa indepartarea cerei intarite picioarele raman intinerite si recomfortate.

Pedichiura cu pietre fierbinti si sare - Acest tip de pedichiura include masarea picioarelorcu ueliuri esentiale si saruri, cu ajutorul unor pietre fierbinti. Acest tratament este mai degraba dedicat relaxarii picioarelor decat aranjarii unghiilor. Pietrele folosite sunt de rau, cu margini torunjite si fine. Masajul se efectueaza intotdeauna dinspre pulpa in jos. Astfel se activeaza si imbunatateste circulatia sangelui.

Pedichiura cu ciocolata - Pedichiura obisnuita, ce include si o baie pentru picioare in ciocolata, masca de ciocolata sau masaj cu o lotiune hidratanta cu ciocolata. Ciocolata este un antioxidant natural si are un continut mare de magneziu, fiind relaxanta si benefica pentru organism.

Pedichiura cu inghetata - Include relaxarea picioarelor in inghetata speciala, in diverse arome. Toate cremele utilizate in acest tratament - exfoliante sau hidratante - au arome delicioase de inghetata si deserturi apetisante.

Pedichiura cu Margarita - Acest tip de pedichiura include o exfoliere cu sare si o baie de picioare cu ulei esential de lamaie, uleiuri de masaj, apa rece si felii de lamaie. Apoi picioarele se maseaza cu saruri si uleiuri esentiale.

Pedichiura cu sampanie sau vin - Pe langa pedichiura obisnuita se ofera o exfoliere cu pudra din seminte de struguri, peeling cu struguri si masaj hidratant cu creme pe baza de struguri.

Pedichiura organica - Tratament pentru picioare cu produse 100% naturale. Pentru picioarele foarte uscate si cu pielea ingrosata se poate face o baie in urmatorul amestec: 2 cani de otet de mere si apa fierbinte cat se poate suporta. Dupa 15 minute se pileste pielea intarita cu o piatra ponce, apoi se maseaza picioarele cu uleiuri din plante. Pentru un efect maxim, se pun sosete groase care se lasa peste noapte.


Pedichiura Clasica


Etapele pedichiurii clasice:
- Dezinfectarea instrumentelor;
- Inmuierea picioarelor in apa;
- Eliminarea ojei vechi;
- Eliminarea bataturilor si a celulelor moarte de pe talpa;
- Taierea unghiilor – Pilirea unghiilor;
- Corectarea formei unghiilor;
- Taierea cuticulei;
- Masaj (la cerere);
- Degresatul unghiei , dezinfectarea cu spirt.
- Ojatul (obtional).


Durata 45–55 minute si cuprinde aceleasi etape ca la manichiura clasica plus ingrijirea talpii piciorului.

Unghii din acryl


Unghii din acryl

Aplicarea acestora incepe prin punerea unui suport special peste unghia naturala, apoi se adauga acrylul (realizat dintr-o compozitie speciala) si se construieste astfel o unghie in continuare celei naturale, lugimea acesteia ramanind la alegerea clientei. Acest gen de manichiura poate rezista si pana la 3 luni de zile, si necesita o ingrijire din doua in doua saptamani. Intretinerea lor se realizeaza prin pilirea stratului superior si adaugarea altuia, oferind astfel un aspect natural unghiei.

Unghii din gel


Unghii din gel

Aceste unghii sunt compuse din portelan dentar si se gasesc sub forma de gel. Aplicarea lor se realizeaza prin lipirea unei unghii de plastic de la jumatatea unghiei naturale, se pileste bine pana nu se mai observa diferenta dintre unghia naturala si cea artificiala, dupa care se aplica un strat de gel. Acestea sunt mai putin rezistente decat cele de acryl, iar persoanelor care au contact mai des cu tastaturile li se recomanda sa evite aplicarea acestor unghii deoarece astfel deteriorarea unghiilor este mai rapida.




Unghiile tehnice sunt alegerea potrivita daca iti doresti un design deosebit.
Lungimea si modelul unghiei vor fi alese de catre client.
Procedura dureaza aproximativ 90-120 minute, iar satifactia de final este garantata.
Unghiile tehnice necesita intretinere care se efectueaza la o perioada de 3-5 saptamani.

Manichiura SPA

Indiferent de sezon, unghiile trebuie sa fie impecabile. Sunt "cartea de vizita" a femeilor. Pentru unghiile moi, casante, ingalbenite sau care se exfoliaza mereu, centrele de infrumusetare va propun manichiura SPA.

Ce este manichiura SPA? 
La fel ca si pielea, unghiile au nevoie de o ingrijire speciala. Manichiura SPA este recunoscuta ca fiind un tratament complex de ingrijire a unghiei si a mainii/a piciorului.
Acest tip de tratament are la baza doua principii: relaxarea si starea de bine.

Manichiura SPA se realizeaza in mai multe etape:
1. Pe maini si pe unghii se aplica o crema peeling cu rol de a curata celulele moarte
2. Se aplica o pudra de curatare, pentru a pregati unghiile pentru urmatarul pas
3. Pentru unghiile ingalbenite se aplica un ser de depigmentare
4. In final, se maseaza usor cu o crema bogata in vitamina A si E.

Dupa finalizarea ritualului, pielea mainilor, dar si a picioarelor este curatata, hidratata, elastica si catifelata.

Terapia nu se opreste aici. Acest departament, manechiura SPA intruneste atat cosmetica cat si arta; de la masaje, impachetari, reflexologie, maichiura cu pile personalizate, la picturi, piercing, aplicari cu semipretioase si unghii reconstrutive.

Nu vor lipsi aplicatiile cu strasuri sau stelute, floricele mari sau mici, linii, figurine, manichiura french si chiar lacurile puternic colorate.

Unghiile moi si flexibile sau dure si casante au parte de un tratament deosebit; saloanele folosesc geluri si creme din fructe exotice. Astfel, in functie de problema pe care o prezinta, se va aplica un tratament special, iar pentru a grabi uscarea se va folosi o solutie de accelerare sau se vor pune la un aparat cu aer rece si cald. Se poate face de asemenea, un tratament cu argila si cu parafina preincalzita. In plus, pentru persoanele care au unghii mici se pot aplica unghii false de diferite forme si modele.



Procedeul are o durata de cca 45-55 minute si cuprinde: inmuiere in apa cu saruri marine si uleiuri aromatice, pilirea unghiei, ingrijirea cuticulei, peeling cu enzyme de fructe, masca hidratanta si detoxifianta 10 min, masajul mainilor, emolierea cuticulei, degresarea unghiei, aplicarea bazei protectoare, a lacului colorat, a topului protector si la final solutia pentru uscare rapida.

Manichiura in apa

Manichiura in apa este o inovatie in materie de beauty practicata in saloanele de frumusete




De ce ai nevoie penstru a realiza aceasta manichiura:

- un bol cu apa rece;- un betisor din lemn;- servetele;- scobitoare pentru a aranja modelul in apa;- minimum doua culori de oja pentru a putea realiza modelul in apa;- lac protector - top coat;- acetona;
- dischete demachiante.
Pune in bolul cu apa rece cate o picatura din fiecare oja, alternative, pana in momentul in care se produc mai multe unde. Cu cat se produc mai multe unde, cu atat modelul va fi mai spectaculos  iar oja va fi mai intensa pe unghie.


Cu ajutorul betisorului din lemn realizeaza modelul dorit in oja. Iti recomandam sa il introduci in apa, in exteriorul cercului format, si sa tragi spre interior pana formezi un model ca o panza de paianjen.

Modelul trebuie realizat foarte repede in apa, pentru ca oja sa nu se usuce foarte repede.
Dupa ce ai realizat modelul introdu un deget, in apa, pozitionat cu unghia in jos, astfel incat sa se lipeasca de oja.


Vei observa ca s-a format o panza de oja in apa pe care trebuie sa o indepartezi in timp ce degetul este inca in apa. Poti face asta cu o scobitoare. Este necesar sa nu sari peste acest pas pentru ca altfel ai putea sa strici modelul care s-a imprimat deja pe unghie, atunci cand vei scoate degetul din apa.

Doar dupa ce ai inlaturat toata pojghita de oja poti sa scoti degetul din apa.
Vei observa ca oja s-a lipit si de deget nu doar de unghie. Cu ajutorul unor dischete demachiante va trebui sa stergi surplusul de oja. In jurul unghiei poti sa folosesti betisoare de urechi imbibate in acetona pentru a inlatura cat mai 
bine oja.

Manichiura Clasica

Manichiura clasica, presupune taierea cuticulelor cu o forfecuta, indepartand resturile nedorite. Astfel, unghia va parea mai alungita iar mana mai curata si mai ingrijita. In prezent insa, taierea cuticulei nu este recomandata, ba mai mult, in anumite tari fiind chiar interzisa. Cu cat este taiata mai mult, cu atat ea creşte mai rapid şi mai intinsa pe suprafata unghiei, aratand inestetic si obligand clienta la indepartarea ei cu forfecuta in continuare. Dupa indepartarea cuticulei, mana este masata cu o lotiune, unghiile degresate, urmand aplicarea ojei. Este imperios necesar sa fie pus accentul pe dezinfectarea ustensilelor.



Etapele manichiurii clasice :
- Dezinfectarea instrumentelor si a mainilor;
- Indepartarea ojei vechi ;
- Stabilirea formei unghiilor;
- Taierea unghiilor;
- Pilirea unghiilor dandu-le forma dorita;
- Ridicarea cuticulelor pe uscat;
- Inmuierea unghiilor in apa cu sapun;
- Taierea cuticulelor;
- Aplicarea Carminului;
- Retusarea;
- Hidratarea mainiilor cu crema (masaj);
- Degresarea unghiilor, dezinfectarea cu spirt sanitar;
- Ojatul .

Procedeul are o durata de cca 30-45 minute si cuprinde: inmuiere in apa cu saruri marine si plante naturale, pilirea unghiei, ingrijirea cuticulei, hidratarea si masajul mainilor, emolierea cuticulei, degresarea unghiei, aplicarea bazei protectoare, a lacului colorat, a topului protector si la final solutia pentru uscare rapida.

duminică, 4 septembrie 2011

Istoria unghiilor false! Gel & Acryl


Curiozitatea m-a determinat sa ma documentez despre istoria unghiilor false…cred ca voi nu odata va puneti intrebarea cine a inventat sau cand s-au inventat unghiile false, asa ca indraznesc sa va aduc la cunostinta cateva informatii despre aparitia unghiilor false.
Unghii false
Dupa cercetarile mele am aflat ca unghiile false au aparut in anii 1954, in Statele Unite ale Americii.
Inventatorul este un medic stomatolog cu numele Fred Slack.

In timp ce lucra la o dantura, i s-a rupt o unghie si a incercat sa-si construiasca una noua din acryl (material folosit in stomatologie), din cauza ca durerea disparuse si unghia parea foarte naturala el a continuat cercetarile .
Tot in Statele Unite ale Americii a fost inventat gelul pentru unghii false, aplicarea lui fiind dovedita a fii mai simpla pentru casnice.
De atunci saloanele au inceput sa foloseasca mai mult gelul pentru ca nu are miros, spre deosebire de acryl…insa acryl-ul este preferat si el datorita proprietatii sale de a masca anumite defecte ale unghiei oferindu-i un aspect natural.
Pentru client nu exista nici o deosebire dar diferenta dintre aceste doua materiale consta in aplicarea lor.

Specialistii recomanda acryl-ul pentru femei care sunt mai agitate, obisnuite sa poarte unghii lungi,cu un design bogat iar gelul pentru femei care prefera unghiile mai scurte si frech-ul.
Va intrebati care distruge mai mult unghia? Specialistii spun ca nici unul dintre ele.
Unghia se poate deteriora doar din cauza pilei, responsabila de lucrul acesta fiind persoana care face manichiura.Unghiile au de suferit daca foloseste o pila dura sau sau lucreaza incorect.
Sunt cazuri cand pot aparea alergii din cauza gelului sau al acryl-ului…motivul: materiale neprofesionale de o calitate proasta.
Produsele de calitate trebuie sa contina UV filtru(pentru ca unghiile sa nu se ingalbeneasca).

O problema ce am auzit-o de multe ori de la fiecare purtatoare de unghii false este la cat timp se face intretinerea lor.
Specialistii spun ca cel mai bine este ca intretinerea sa se faca dupa 20 de  zile de la prima aplicare.
Pentru unghiile de format scurt este recomandat ca intretinerea sa se faca la doua saptamani.

Unghiile false le poti gasi in mai multe formate: patrat si oval clasic, paip, stilet(ascutite).
Unghiile stilet (ascutite) au aparut in Ucraina unde se poarta cel mai mult…in tarile europene se poarta mai mult formatele clasice (patrat, oval).

Nu stiu de ce nu indraznim sa purtam unghiile stilet(ascutite) pentru ca sunt de foarte mare efect. Multe femei nu indraznesc din cauza lungimii sau ca par prea extravagante, insa sunt mai comode. Incearca si tu si vei vedea diferenta!