duminică, 11 septembrie 2011

Tipuri de pedichiura


Tipuri de pedichiura

Pedichiura frantuzeasca (French Pedicure) - Este vorba despre procedurile obisnuite din timpul pedichiurii, insa pe varful liber al unghiei se aplica lac de culoare alba mata. Pentru restul unghiei se utilizeaza un lac transparent, eventual de culoare rozie. 

Pedichiura SPA - Pe langa procedurile obisnuite, pedichiura SPA include o serie de tratamente si masti relaxante si hidratante. 

Pedichiura Freshen-up sau Mini pedichiura - Acest tip de pedichiura se concentreaza in special pe unghii, fara a include masaj sau ingrijirea pielii. Este o pedichiura simpla, pentru picioare ingrijite, sau o metoda rapida de a arata bine in sandale.

Pedichiura cu parafina - Picioarele sunt acoperite cu mai multe straturi de parafina, pentru a fi hidratate. Tratamentul clasic presupune inmuierea repetata a pcioarelor in ceara calda, iar tratamentul modern implica introducerea picioarelor in "cizme" speciale, umplute cu parafina. Dupa indepartarea cerei intarite picioarele raman intinerite si recomfortate.

Pedichiura cu pietre fierbinti si sare - Acest tip de pedichiura include masarea picioarelorcu ueliuri esentiale si saruri, cu ajutorul unor pietre fierbinti. Acest tratament este mai degraba dedicat relaxarii picioarelor decat aranjarii unghiilor. Pietrele folosite sunt de rau, cu margini torunjite si fine. Masajul se efectueaza intotdeauna dinspre pulpa in jos. Astfel se activeaza si imbunatateste circulatia sangelui.

Pedichiura cu ciocolata - Pedichiura obisnuita, ce include si o baie pentru picioare in ciocolata, masca de ciocolata sau masaj cu o lotiune hidratanta cu ciocolata. Ciocolata este un antioxidant natural si are un continut mare de magneziu, fiind relaxanta si benefica pentru organism.

Pedichiura cu inghetata - Include relaxarea picioarelor in inghetata speciala, in diverse arome. Toate cremele utilizate in acest tratament - exfoliante sau hidratante - au arome delicioase de inghetata si deserturi apetisante.

Pedichiura cu Margarita - Acest tip de pedichiura include o exfoliere cu sare si o baie de picioare cu ulei esential de lamaie, uleiuri de masaj, apa rece si felii de lamaie. Apoi picioarele se maseaza cu saruri si uleiuri esentiale.

Pedichiura cu sampanie sau vin - Pe langa pedichiura obisnuita se ofera o exfoliere cu pudra din seminte de struguri, peeling cu struguri si masaj hidratant cu creme pe baza de struguri.

Pedichiura organica - Tratament pentru picioare cu produse 100% naturale. Pentru picioarele foarte uscate si cu pielea ingrosata se poate face o baie in urmatorul amestec: 2 cani de otet de mere si apa fierbinte cat se poate suporta. Dupa 15 minute se pileste pielea intarita cu o piatra ponce, apoi se maseaza picioarele cu uleiuri din plante. Pentru un efect maxim, se pun sosete groase care se lasa peste noapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu